Rusya Silahlı Kuvvetleri´nin ana tapınağı olarak Moskova bölgesinde yapımı tamamlanan İsa´nın Dirilişi Katedrali bugün törenle kutsandı.
İkinci Dünya Savaşı´nda Sovyet kuvvetlerinin Nazi ordusuna karşı kazandığı zaferin 75. yıldönümü onuruna, Rusya Silahlı Kuvvetleri´nin ana tapınağı olarak Moskova bölgesinde inşa edilen İsa´nın Dirilişi Katedrali bugün törenle kutsandı.

Kutsama törenini ve ardından düzenlenen ilk ayini, bizzat Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill yönetti.
Törende Rus Ortodoks Kilisesi´nin temsilcileri, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, yardımcıları ve İkinci Dünya Savaşı gazileri hazır bulundu.
Patrik Kirill: Kilisenin yapımı ordunu inanca dönüşünün sembolü
Törenin ardından konuşan Patrik Kirill, Rusya Silahlı Kuvvetleri ana kilisesinin yapımının, ´ordu ve donanmanın inanca dönüşünün sembolü´ olduğunu söyledi.
Kirill, katedralin yapımına katkıda bulunan tüm inşaat ekibine, mimarlara, ressamlara, ‘bu kilisenin yapımına ilham veren ve girişimcisi olan Savunma Bakanı Şoygu´ya ve talimatı veren Başkomutan Vladimir Putin´e teşekkür etti.

Şoygu: Kilisenin kutsanması ülkemiz için önemli bir olay
İkinci Dünya Savaşı´nda Sovyet kuvvetlerinin Nazi ordusuna karşı kazandığı zaferin 75. Yıldönümü onuruna inşa edilen kilisenin kutsanmasının Rusya Silahlı Kuvvetleri ve ülke için önemli bir olay olduğunu belirten Şoygu, “Buraya gelecek olan herkesin geçmiş kahramanlıkları hatırlayacağından ve gelecekteki kahramanlıklara hazırlanacağından kesinlikle eminim” dedi.
Katedral kompleksinin yapımında yer alan ve sürece destek olan on binlerce kişiye teşekkür eden Şoygu, şöyle konuştu:
“Burada canla başla çalışan inşaat ekibine, mimarlara, ressamlara, heykeltıraşlara teşekkür etmek isterim. Birçoğu hiçbir karşılık beklemeden çalıştı. Emeklerinin sonucu gözlerinizin önünde. Kendilerine teşekkür ederim.'
Kilisenin dini başkanlığını Patrik Kirill üstlendi
Şoygu, Patrik Kirill´e de sağlamış olduğu koordinasyondan ve emeklerinden dolayı teşekkür etti.
Kirill, ayrıca Rusya Silahlı Kuvvetleri´nin ana kilisesinin dini başkanlığını üstlenmeye karar verdiğini duyurdu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yalova'daki DEAŞ üyeleriyle bağlantılı olan 41 şüphelinin de yer aldığı 110 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.
TürkiyeABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var. Bu konuyu (Netanyahu ile) konuşacağız. Bence bu, iyi bir şey." dedi.
DünyaTürk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET'in İspanya'ya ihracatına yönelik 2,6 milyar avro değerinde anlaşma yapıldı.
TeknolojiErzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
Türkiye