Tarih: 17.09.2017 16:18

Rusya, Pentagon´u yalanladı: ABD´ye Deyr ez Zor´daki operasyon konusunda bilgi verildi

Facebook Twitter Linked-in

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Konaşenkov, 'Suriye hükümet ordusu Rus Hava-Uzay Kuvvetleri´nin desteğiyle IŞİD´in Deyr ez Zor bölgesindeki son tutunma noktasını imha etmek üzere başarıyla savaşıyor. Gerilimin gereksiz bir şekilde tırmanmasını önlemek için Rusya´nın Suriye´deki askeri grubunun komuta merkezi, mevcut iletişim kanalı üzerinden Deyr ez Zor´daki operasyonun yapılacağı sınırlarını ABD´li ortaklarımıza zamanında bildirdi' diye konuştu. 

Rus Hava-Uzay Kuvvetleri´nin IŞİD´in kontrolünde bulunan bölgelerde ´sadece önceden keşif yapılmış ve birkaç kanal üzerinden teyit edilmiş hedeflere nokta atışı yaptıklarını´ belirten Konaşenkov, sözlerine şöyle devam etti:

´IŞİD´İN HERHANGİ BİR ´3. GÜCÜN´ SİLAHLI MENSUPLARIYLA ÇATIŞTIĞI TESPİT EDİLMEDİ´

'İlk olarak Suriye ordusuna yoğun ateşin açıldığı teröristlere ait atış noktaları imha ediliyor. Fırat´ın doğu kıyısında son birkaç günde Rus keşif birlikleri tarafından IŞİD militanlarının herhangi bir ´üçüncü gücün´ silahlı mensuplarıyla çatıştığı tespit edilmedi.'

Konaşenkov, IŞİD´in Deyr ez Zor´un doğusundaki bölgelerine ´muhaliflerin veya uluslararası koalisyonun askeri danışmanlarının´ çatışmadan ne şekilde ulaştıkları sorusuna ‘yine uluslararası koalisyon temsilcilerinin´ yanıt verebileceğinin altını çizdi. 

Daha önce ABD öncülüğündeki koalisyonun komuta merkezinden yapılan açıklamada, Rus Hava-Uzay Kuvvetleri´nin Fırat´ın doğu kıyısında düzenlediği hava saldırısında ABD ve müttefiklerinin desteklediği, YPG´nin de içinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri´nden (DSG) birkaç savaşçının yaralandığını ileri sürülmüştü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —