• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Rusya: Putin´in Beyaz Saray ziyareti ihtimalini konuşmaya açığız

Rusya: Putin´in Beyaz Saray ziyareti ihtimalini konuşmaya açığız

Rusya´nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov, ABD Başkanı Donald Trump´ın davetinin ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in Beyaz Saray´ı ziyaret etmesi ihtimalini görüşmeye hazır olduklarını söyledi.

 

Rus Büyükelçi Antonov´a, ABD Başkanı Trump´ın hafta başında Helsinki´de bir araya geldiği Rusya lideri Putin´i bir sonraki görüşmeleri için Beyaz Saray´a davet etmesi hakkında Moskova´nın ne düşündüğü soruldu. 

Antonov soru karşısında, 'Rusya bu tür tekliflere her zaman açık. Bu konuyu görüşmeye hazırız' dedi.

Diğer taraftan Antonov, bir sonraki görüşme hakkında düşünmeden önce Helsinki´deki zirvenin sonuçlarının sindirilip, liderler arasında varılan anlaşmaların yerine getirilmesi gerektiğini de ekledi.

´KARAR KREMLİN´İN´

Antonov ayrıca, zirvelerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ya da ne zaman düzenleneceğine karar verenin Kremlin olduğu vurgusunu da yaptı. 

Helsinki´deki görüşmeden beri ABD´de tartışmalar dinmiyor. Trump´ın zirve sonrasında, ABD´deki başkanlık seçimlerine müdahale etmediğini belirttiğinde Putin´e inandığını söylemesi, hem Demokratlar ve istihbaratçıların yanı sıra Cumhuriyetçi Parti´den de eleştiri toplamıştı.

Nitekim Trump daha sonra bu açıklamasını düzeltip, Rusya´yı seçimlere müdahale etmekle suçlayan ABD istihbaratına güveninin tam olduğunu ifade etmişti.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor