• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Rusya: Rus gazeteciye casusluk teklif edilmesi, Ukrayna´da düşünce özgürlüğünün olmadığının göstergesi

Rusya: Rus gazeteciye casusluk teklif edilmesi, Ukrayna´da düşünce özgürlüğünün olmadığının göstergesi

Rusya Dışişleri, Kiev´e tutuklanan RİA Novosti Ukrayna Genel Yayın Yönetmeni Vışinskiy´nin serbest bırakılması çağrısı yaptı. Bakanlık, Vışinskiy ile ilgili dava sürecini takip etmek için Ukrayna´ya giden RİA Novosti muhabiri Vıs

 

Rus Dışişleri´nden Kiev´in RİA Novosti Litvanya muhabiri İrina Vısokoviç´i casusluğa zorlamasıyla ilgili açıklama geldi.

Bakanlığın açıklamasında '1 Haziran´da Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) yetkilileri mahkeme salonunda Vısokoviç´in yanına gelip onu bir arabaya bindirdi ve SBU ofisine götürdü. Birkaç saat sonra gazeteci sorguya çekildi ve onu casus yapmaya çalıştılar. Gazeteciye SBU ile işbirliği ve RİA Novosti çalışanları hakkında bilgi vermesi için belgeler imzalamaya zorladılar. Bu olay Ukrayna´da düşünce özgürlüğünün olmadığının bir başka göstergesi' ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada, Ukrayna´da gazetecilere karşı tehdit, baskı, provokasyon, fiziksel şiddet olduğu belirtildi.

Bakanlığın açıklamasında ayrıca “Kiril Vışinskiy´nin derhal serbest bırakılması ve hakkındaki tüm suçlamaların kaldırılmasını talep ediyoruz. Uluslar arası kuruluşlar ve uluslar arası toplumu İrina Vısokoviç´e olanlarla ilgili gerekli tepkiyi vermeye çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor