Rusya Savunma Bakanlığı: 6 büyük indirme gemisi, tatbikatlar için Suriye´ye gitti

Rusya Savunma Bakanlığı: 6 büyük indirme gemisi, tatbikatlar için Suriye´ye gitti

Rusya Savunma Bakanlığı, Kuzey ve Baltık filolarına ait 6 büyük indirme gemisinin tatbikatlar için Suriye´nin Tartus Limanı´ndaki Rus Donanma Üssü´ne gittiğini açıkladı.

 

Rusya Savunma Bakanlığı, Kuzey ve Baltık filolarına ait 6 büyük indirme gemisinin tatbikatlar için Suriye´nin Tartus Limanı´ndaki Rus Donanma Üssü´ne gittiğini açıkladı.

Savunma Bakanlığı´nın açıklamasına göre Suriye´ye giden Rus gemi grubunda ´Pyotr Morgunov´, ´Georgiy Pobedonosets´, ´Olenegorskiy Gornyak´, ´Korolev´, ´Minsk´ ve ´Kaliningrad´ gemileri yer alıyor.

Gemilerin Avrupa kıyılarını geçerek tatbikatlar için Akdeniz´in doğusuna yöneldiğini belirten bakanlık, toplam geçiş uzunluğunun 6 bin deniz milinden fazla olduğunun altını çizdi.

Bakanlık, gemilere şu anda yağ ve bakım malzemeleri, içme suyu ve gıda ürünleri ikmali yapıldığını kaydetti.

Rusya´nın Akdeniz´de Suriye´nin Tartus Limanı´nda bir askeri donanma üssü bulunuyor. Bu üs, gemilerin demirlemesi ve onarımı ile malzeme ikmali için kullanılıyor. Rus savaş gemileri, Suriye´deki operasyonlar sırasında terör hedeflerini Akdeniz´den Kalibr tipi füzelerle vurmuştu.

Proje 11711 (´Pyotr Morgunov´) ve Proje 775 (´Georgiy Pobedonosets´, ´Olenegorskiy Gornyak´, ´Korolev´, ´Minsk´ ve ´Kaliningrad´) kapsamında inşa edilen gemiler, donanımsız bir kıyıya deniz indirme birliklerinin inişi ve birliklerin ve yüklerin deniz yoluyla nakli için tasarlandı. Bu gemiler, çeşitli zırhlı araçları taşıma kapasitesine sahip.

Daha önce Rusya´nın Güney Askeri Bölgesi, kış eğitim döneminde uzak denizlerdeki görevlerin yerine getirilmesi için gemi ve denizaltı mürettebatlarının Akdeniz´deki geçişlerin yoğunluğunu artıracağını belirtmişti.

2022 yılında savaş gemilerinin ve destek gemilerinin filolar arası geçişlerinin Hazar Filosu için de alışıldık bir uygulama haline geleceğini belirten Güney Askeri Bölgesi, Karadeniz Filosu´nun ve Hazar Filosu´nun savaş gemilerinin hava ve hava savunma kuvvetleriyle tatbikatlar yapacağının altını çizmişti.

 

 

 



Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

Dünya

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.

Dünya

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, artan kuraklık riskine karşı modern sulama sistemleri, yapay zeka destekli projeler ve baraj yatırımlarıyla önlemler almaya devam ediyor.

Yaşam

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Yükleniyor