• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Rusya Savunma Bakanlığı: ABD´yle diyaloğa hazırız fakat tehditleri kabul etmeyiz

Rusya Savunma Bakanlığı: ABD´yle diyaloğa hazırız fakat tehditleri kabul etmeyiz

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD ile Suriye´de diyaloğa hazır olduklarını fakat Rus askerlere yönelik tehdidin imasını bile kabul etmeyeceklerini belirtti.

 

Konaşenkov, 'ABD tarafıyla diyaloğu devam ettirmeye ve Suriye´deki teröristlerle mücadele için ortak eylemlere tamamen hazırız. Fakat askerlerimize ve Rus vatandaşlarına yönelik tehdit imaları bu diyalogdan dışlanmalı' dedi.

´HER NEREDE OLURSA OLSUNLAR, PAZARLIK OLMAYACAK´

Konaşenkov, 'Rus vatandaşlarının güvenliğini sağlamak konusunda her nerede olursa olsunlar pazarlık olmayacak. Zira bu bizim en önemli ve koşulsuz önceliğimiz' diye ekledi.

MUHALİFLERİN ABD TARAFINDAN KONTROL EDİLEN TERÖRİSTLER OLDUĞUNUN İTİRAFI´

Konaşenkov, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby´nin, Suriye´deki çatışmaların devam etmesi halinde ´terörist grupların Rus kentlerine saldıracağı ve Rusya´nın askerlerinin cesetlerini eve çuvallarla götüreceğini, kaynaklarını, belki de uçaklarını kaybedeceği´ şeklindeki açıklamasına da yanıt verdi.

Konaşenkov 'Kirby´nin lafları, Suriye´deki muhaliflerin ABD tarafından kontrol edilen teröristler olduğunun açık bir itirafıdır' ifadelerini de kullandı.

´AMİRAL CEKETİNİ TAKIM ELBİSEYLE DEĞİŞTİRİNCE ASKERLİK ONURUNU UNUTMAMAK GEREK´

Ayrıca Konaşenkov emekli bir amiral olan Kirby´ye gönderme yaparak 'Amiral ceketini takım elbiseyle değiştirince askerlik onurunu unutmamak gerek' ifadelerini kullandı.



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor