• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Rusya Savunma Bakanlığı´ndan bir ilk: ‘Arktik Yoncası´na yolculuk

Rusya Savunma Bakanlığı´ndan bir ilk: ‘Arktik Yoncası´na yolculuk

Rusya Savunma Bakanlığı, Arktik bölgesindeki Kuzey Filosu´na bağlı ‘Arktik Trilistik´ (Arktik Yoncası) isimli askeri üssünü ilk kez görme imkânı veren interaktif 3D bir tur hazırladı.

 

Ülkenin en kuzeydeki askeri üssüne yolculuğa çıkma imkânı veren 3D interaktif tur, Rusya Savunma Bakanlığı´nın internet sitesinde meraklıların beğenisine sunuldu.

‘Arktik Trilistik´ isimli üssün tanıtımını amaçlayan proje ile ilgili bakanlığın yayınladığı açıklamada 'Savunma Bakanlığımızın sitesine başvuran ziyaretçiler, Arktik bölgesinin en zorlu doğa ve iklim koşullarında askeri görevlerimizi yerine getirmemizi sağlayan üssü, interaktif olarak görme imkânı bulacak' ifadeleri kullanıldı.

​Açıklamaya göre, üssün 3D tur kapsamında ´kamuoyuna açılan´ bölümlerinde, görevli personelin odaları ve yaşam koşulları görülebiliyor. Proje kapsamında aynı zamanda personel kantini, spor salonu ve sinema-konser salonu da ‘ziyaret edilebiliyor.´

‘Arktik Yoncası´nda 3 uçlu yıldız şeklinde farklı amaçlarla kullanılan bölümler de bulunuyor. 14 bin metrekareye yayılan üste kontrol noktaları, askeri teçhizatlar için garajlar, depolar ve enerji üniteleri yer alıyor.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor