• BIST 100

    10279,98%0,03
  • DOLAR

    32,31% -0,06
  • EURO

    34,84% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2408,92% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

Rusya Savunma Bakanlığı´ndan muhalif partinin Suriye iddiasına yalanlama

Rusya Savunma Bakanlığı´ndan muhalif partinin Suriye iddiasına yalanlama

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, liberal Yabloko partisinin Rus hava kuvvetlerinin Suriye´deki operasyonu için muazzam harcamaların yapıldığına yönelik iddialarını yalanladı.

 

Savunma Bakanlığı uzmanlarının Yabloko partisinin Rusya´nın Suriye´deki operasyon için yaptığı ‘muazzam´ harcamaları hesaplamak için hangi yöntemi kullandığını anlamada güçlük çektiklerini söyleyen Konaşenkov, muhaliflerin belirttiği 140 milyar rublelik (2,4 milyar dolarlık) tutarı uydurma olarak niteledi. 

Konaşenkov, '(Yabloko´nun) sunduğu dosyanın başında, uydurulan tutarları haklı göstermek amacıyla ‘tüm rakamlar RBK´nın hesaplarına uygundur´ ifadesi yer alıyor. Rus medya holdinginin 1 yıl önce yayınladığı haberin tartışılmayacak doğruluk kriteri olarak kullanılması, geniş yankı uyandıracak siyasi açıklamalar için ciddi bir kanıt olacağından şüpheliyim' ifadelerini kullandı. 

Konaşenkov, ‘bir yıl önce yayınlanan hesapların 2015´in sonunda Batı medyasının daha önce Rusya´da casusluktan yargılanan ve şimdi İngiltere Savunma Harcamaları Enstitüsü´nde görevli bir kişinin ortaya attığı uydurmalara dayandırdığı haberlerine istinaden yapıldığını´ belirtti.

Rus general, 'Bir kez daha tüm eski ve yeni ‘sözde muhasebecileri´ ve askeri harcama analistlerini hayal kırıklığına uğratmak zorundayız. Rus Hava-Uzay Kuvvetleri´nin Suriye´de gerçekleştirdikleri operasyonun harcamaları, Rusya Savunma Bakanlığı´nın ordunun günlük askeri hazırlık faaliyetleri için öngördüğü hesapların üzerinde değil' diye konuştu.



19.2° / 10.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor