• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Rusya: Suriye genelinde 3 insani kampanya düzenlendi

Rusya: Suriye genelinde 3 insani kampanya düzenlendi

Lazkiye, Şam ve Hama bölgelerinde 4 yerleşimin temsilcileriyle daha anlaşma sağlandığını aktaran Rusya´nın Suriye´deki ateşkes izleme merkezi, sürece katılan yerleşim sayısının 918´e yükseldiğini kaydetti. Suriye genelinde 3 insani y

 

Rusya Savunma Bakanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada, Şam bölgesinin Muaddamiya el Şam kasabasındaki yasadışı silahlı oluşumlar ile Humus, Halep ve Kuneytra bölgelerindeki silahlı muhalif birliklerin komutanlarıyla yapılan ateşkes görüşmelerinin devam ettiği kaydedildi.

Suriye´deki ateşkesin son 24 saatte 41 kez ihlal edildiği belirtilirken; yasadışı silahlı oluşumların Şam (18), Halep (17), Lazkiye (5), ve Der´a (1) bölgelerindeki yerleşim yerleri ile hükümet ordusu mevzilerine ağır silahlarla saldırı gerçekleştirdiği ifade edildi.

‘MİLİTANLAR PATLAYICI YÜKLÜ İHA KULLANIYOR´

Lazkiye´nin Ayn el-Kantara kasabasında militanların patlayıcı yüklü insansız hava aracı kullandığını kaydeden merkez, Suriye ordusu ve Rusya Hava Kuvvetleri´nin muhalif grupların yer alabileceği bölgelere saldırı düzenlemediğini aktardı.

Halep´in cihatçıların kontrolündeki bölgelerinden kaçan siviller için sıcak yemek ve ilk ihtiyaç malzemelerinin dağıtıldığı birimlerin faaliyet gösterdiği hatırlatılan açıklamada, ülke genelinde 3 insani yardım kampanyasının gerçekleştirildiğini belirtildi. Merkez, Hama bölgesinin El Tavni köyünde 1.5 ton, Lazkiye bölgesinin Haffa kasabasında 1 ton, Halep kentinin Şeyh Ebubekir mahallesindeki Ticaret Okulu´nda 1 ton insani yardım malzemesi dağıtıldığını ifade etti.




18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor