Tarih: 07.11.2017 15:53

Rusya: Suriye kongresi ertelenmedi

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, düzenlediği bir basın toplantısında, resmi ismi ´Suriye Ulusal Diyalog Kongresi´ olarak belirlenen toplantıların ertelenip ertelenmediği sorusu karşısında, 'Şu anda bu kongrenin hazırlıkları yapılıyor, onu kimse ertelemedi, kaldı ki tarihi resmi olarak açıklanmadı' dedi.

Lavrov´un bu demeci, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın´ın bir önceki gün verdiği bir açıklamayı izliyor.

Kalın, Rus yetkililerin kendilerine, kongrenin ertelendiğini ve Suriye´nin kuzeyindeki Kürtlerin oluşturduğu Demokratik Birlik Partisi´nin (PYD) bu kongreye davet edilmeyeceğini söylediğini ifade etmişti. 

Diğer taraftan Lavrov, Astana görüşmelerinin garantör ülkeleri olan Rusya, İran ve Türkiye´nin, kongrenin gündemi, tarihi ve organizasyonla ilgili parametreleri üzerinde anlaşmaya çalıştığını söyledi.

Lavrov ayrıca, Rusya´nın bunların yanı sıra, Suriye hükümeti ile iç ve dış muhaliflerle görüşmelerinin de sürdüğünü kaydetti.

Rus yetkililer daha önce PYD de dahil olmak üzere Suriye´deki çeşitli gruplara kongre için davet gönderildiğini söylemişti. Kalın, PYD´nin kongreye davet edildiğinin açıklanması ardından bunu ´kabul edilemez´ olarak nitelendirmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —