• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Rusya: Suriye kongresi ertelenmedi

Rusya: Suriye kongresi ertelenmedi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın´ın aksi yöndeki açıklamasına rağmen, Rusya´nın girişimi ile Suriye´deki çeşitli grupların bir araya getirileceği kongreyi ertelemediklerini söyledi.

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, düzenlediği bir basın toplantısında, resmi ismi ´Suriye Ulusal Diyalog Kongresi´ olarak belirlenen toplantıların ertelenip ertelenmediği sorusu karşısında, 'Şu anda bu kongrenin hazırlıkları yapılıyor, onu kimse ertelemedi, kaldı ki tarihi resmi olarak açıklanmadı' dedi.

Lavrov´un bu demeci, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın´ın bir önceki gün verdiği bir açıklamayı izliyor.

Kalın, Rus yetkililerin kendilerine, kongrenin ertelendiğini ve Suriye´nin kuzeyindeki Kürtlerin oluşturduğu Demokratik Birlik Partisi´nin (PYD) bu kongreye davet edilmeyeceğini söylediğini ifade etmişti. 

Diğer taraftan Lavrov, Astana görüşmelerinin garantör ülkeleri olan Rusya, İran ve Türkiye´nin, kongrenin gündemi, tarihi ve organizasyonla ilgili parametreleri üzerinde anlaşmaya çalıştığını söyledi.

Lavrov ayrıca, Rusya´nın bunların yanı sıra, Suriye hükümeti ile iç ve dış muhaliflerle görüşmelerinin de sürdüğünü kaydetti.

Rus yetkililer daha önce PYD de dahil olmak üzere Suriye´deki çeşitli gruplara kongre için davet gönderildiğini söylemişti. Kalın, PYD´nin kongreye davet edildiğinin açıklanması ardından bunu ´kabul edilemez´ olarak nitelendirmişti.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor