Tarih: 26.01.2018 14:58

Rusya: Suriye´de militanların ellerindeki Avrupa yapımı telsiz ekipmanları bulundu

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya´nın Suriye´deki ateşkesi izleme merkezinden yapılan açıklamaya göre, dün El Tanf´ta yapılan operasyonda mühimmat yüklü 2 araç imha edildi, 5 militan da öldürüldü. 

Açıklamada 'Suriye ordusu, El Tanf´taki teröristleri etkisiz hale getirdikten sonra bölgede yaptığı arama çalışmalarında Avrupa yapımı modern telsiz ekipmanları, hafif silah cephanesi ve IŞİD´e ait propaganda yayınları buldu' ifadeleri kullanıldı.

´ABD´NİN IŞİD´DEN GERİYE KALANALRLA KENDİ KONTROLÜNDE BİR SİLAHLI MUHALİF GRUP KURDUĞUNUN GÖSTERGESİ´

Bölgede ayrıca ABD´nin El Tanf´taki askeri üste  ´Yeni Suriye Ordusu´nu oluşturmak için eğittiği Ahmed el Abdo Şehitleri Güçleri´nin armalarının ve bayraklarının bulunduğu aktarılan açıklamada 'Bunlar ABD´nin yenilgiye uğrayan IŞİD güçlerinden kalanlarla kendi kontrolünde silahlı bir muhalif grup kurduğunun göstergesi' denildi.

´SALDIRI PLANLIYORLAR´

Yakında çok sayıda militanın ABD´nin kontrolündeki El Tanf´tan ayrılarak kuzey ve kuzeydoğudaki bölgelere gitmesinin beklendiği aktarılan açıklamada, militanların İdlib´de Fetih el Şam´ı (El Nusra) kuşatan hükümet güçlerini kendilerine doğru çekmek için Şam, Humus ve Deyr ez Zor´da saldırı gerçekleştirmeyi planladığı vurgulandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —