• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Rusya: Suriyeli muhaliflerle temasa geçmek için aracıya ihtiyacımız yok

Rusya: Suriyeli muhaliflerle temasa geçmek için aracıya ihtiyacımız yok

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Moskova´nın Suriyeli muhaliflerle temas kurmak için aracılara ihtiyaçları olmadığını söyledi.

 

Moskova´nın Türkiye´nin aracılığıyla Suriyeli muhaliflerle buluştuğuna dair haberleri değerlendiren Bogdanov, 'Suriyeli muhaliflerle doğrudan iletişim halindeyiz. Bugün (dün) Moskova´da Suriye iç muhalefetinin sözcüsü Mais Kride ile görüştük. Bu nedenle aracılara ihtiyacımız yok' dedi.

Bogdanov, Rus yetkililerin Suriyeli muhaliflerle İstanbul´da ve farklı yerlerde bir araya geldiğini de vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Alanya´daki açıklamasında Suriye´deki silahlı muhalif gruplarla Türkiye´nin katılımıyla temasa geçtiklerini ifade etmişti.

Lavrov, 'Türk meslektaşlarımız da muhaliflerle ve komutanlarla iletişim halinde oldukları için Ankara´nın katılımıyla muhaliflerin ruh haliyle ilgili bilgi değişimi yapıyoruz. Ayrıca daha önce BM ve Uluslararası Suriye Destek Grubu´nda konuşulduğu gibi muhalifleri çözümün parçası olmaları yönünde teşvik ediyoruz' ifadelerini kullanmıştı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu, Türkiye´nin arabuluculuğunda Ankara´da Rusya ve muhalifler arasında gizli görüşmeler yapıldığını doğrulamıştı.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor