• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Rusya: Türk Akımı´nın inşasının ayrıntılarını görüşme aşamasına geçtik

Rusya: Türk Akımı´nın inşasının ayrıntılarını görüşme aşamasına geçtik

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksandr Ulyukayev, Moskova ve Ankara´nın Türk Akımı´nın inşasının ayrıntılarını görüşme aşamasına geçtiğini söyledi.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın dün Çin´de gerçekleştirdiği görüşmenin ardından konuşan Ulyukayev, iki ülkenin Türk Akımı projesinin inşasının ayrıntılarını görüşme aşamasına geçtiğini belirtti.

Ulyukayev 'Türk Akımı konusunda çalışmalar sürüyor. Bu yönde çözülme kavuşturulmaya çalışılan bazı şeyler var. Sözgelimi boru hattının Türk kıyılarında nereden girmesi gerektiği gibi…' dedi.

´ZEYBEKCİ İLE EKİM SONUNDA BİR ARAYA GELECEĞİZ´

Putin ve Erdoğan görüşmeleri konusunda bilgi veren Ulyukayev, iki ülkenin serbest ticaret anlaşmasına yakın olduğunu ve ekim ayı sonunda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile bir araya geleceğini aktardı.

Ulyukayev 'Toplantıda başta ekonomik konular olmak üzere, ilişkilerin yeniden canlandırılması ve geçmişte olduğu seviyeye getirilmesine odaklanıldı. Bir çok konuda ilerleme kaydettik, özellikle de serbest ticaret ve yatırım konusunda bir anlaşmaya yaklaştık. Ağustos ayı sonunda uzmanlar bu konuda görüşmeler gerçekleştirdi, biz de Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile ekim ayı sonunda bir araya gelme konusunda anlaştık' ifadelerini kullandı.

‘PUTİN, SERBEST TİCARET BÖLGESİ ANLAŞMASI İÇİN TALİMAT VERDİ´

Ulyukayev, ayrıca Putin´in serbest ticaret bölgesi anlaşmasının tamamlanmasına yönelik çalışmaların bitirilmesi yönünde talimat verdiğini belirterek 'Bunun dışında Türk meslektaşlarımıza ekonomi, bilim-teknik alanıında işbirliği konusunda orta vadeli bir proje taslağı sunduk. Yıl sonuna kadar bu anlamda da bir anlaşma imzalamayı umuyoruz. Ekim ayı gibi bu yönde de metin hazırlanması konusunda çalışmalarımızı tamamlamayı ve anlaşmayı yıl sonuna kadar imzalamayı düşünüyoruz' ifadelerini kullandı.

‘RUSYA-TÜRKİYE ARASINDA BİR YATIRIM FONU KURULMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR TAMAMLANIYOR´

Ulyukayev, Rusya ile Türkiye arasında bir yatırım fonu kurulmasına yönelik çalışmaların da tamamlanma aşamasında olduğu belirtti:

'Ağustos ayı sonunda Türkiye´de gerekli hukuki değişiklikler yapıldı, Rusya Doğrudan Yatırım Fonu´nun muadili bir yapı kuruldu. Ekim-Kasım gibi bir proje listesi hazırlamayı ve daha sonra bu projeler üzerinde çalışmalara başlamak için bir parasal anlamda yön belirlemeyi düşünüyoruz' dedi.




22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor