• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

´Rusya, Türkiye ve İran, Suriye´de yeni bir anlaşma yapabilir´

´Rusya, Türkiye ve İran, Suriye´de yeni bir anlaşma yapabilir´

Ortadoğu uzmanı Yelena Suponina, Rusya, Türkiye ve İran´ın aynı formatta çalışmaya devam etmesi halinde Suriye´de yeni bir anlaşma yapabileceğini ifade etti.

 

Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (RİSİ) Başkan Danışmanı Suponina, Rusya, Türkiye ve İran´ın hem dışişleri hem de savunma bakanları düzeyinde yarın yapacağı Suriye toplantılarını RİA Novosti´ye değerlendirdi.

Suponina, 'Rusya, inanılmazı başardı ve Türkiye ile İran arasında aktif diyalog kurulmasını sağladı. Halep´le ilgili anlaşma, bunun ilk işareti ve Rusya´nın arabuluculuğuyla sağlandı. Eğer mevcut işbirliği devam ederse, Suriye´de ateşkese yönelik yeni anlaşmalar beklenebilir' dedi.

´ASKERİ OPERASYON KONUSUNDA ANLAŞMA BEKLENMEMELİ´

Rusya ile Türkiye arasında Suriye konusunda tam bir mutabakat bulunmadığını, Moskova ve Tahran´ın ise bu konuda birbirine daha yakın olduğunu belirten RİSİ uzmanı Viktor Sergeyev ise yapılacak toplantıdan tam olarak ne beklenebileceğini tahmin etmenin zor olduğunu kaydetti.

Suriye´de askeri operasyon düzenlenmesi konusunda bir anlaşma beklenmemesi gerektiğini savunan Sergeyev, 'İnsani işbirliği alanında bir işbirliği olabilir. Belki de Halep´ten militanların tahliyesinin sonlandırılmasıyla ilgili bir anlaşma yapılır' yorumunu yaptı.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor