• BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,34% 0,35
  • EURO

    34,59% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2396,13% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00

Rusya, Türkiye ve İran´dan gıda takası

Rusya, Türkiye ve İran´dan gıda takası

Rusya´nın, Türkiye ile İran´la gıda takası ve karşılıklı ödemelerde dolardan vazgeçilmesi olasılığını görüştüğü bildirildi.

Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Başkan Yardımcısı Aleksey Alekseyenko, İran ve Türkiye´den alınan gıda ürünlerine karşılık tahıl verebileceklerini açıkladı.

Mısır´da düzenlenen Uluslararası Tahıl Ticareti Konferansı´na katılan Alekseyenko, 'İran tahıla karşılık süt ürünleri, balık ve et önerdi' dedi. Türkiye´nin de tahıla karşılık et, süt ürünleri, balık ve yumurta teklif ettiği ifade edildi.

Konunun, Rosselhoznadzor´un yetki alanı dışında olduğunu belirten Alekseyenko, bu yüzden Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve hükümetler arası komisyonlar düzeyinde görüşüleceğini kaydetti.

ÖDEMELERDE ULUSAL PARAYA GEÇİLMESİ

Dolardan vazgeçme teklifinin Çin ve Hindistan´dan da geldiğini söyleyen Alekseynko, 'Karşılıklı ödemelerde ulusal paralara geçilmesi veya ürün takası yapılması gerektiği konusunda çeşitli ülkelerden teklifler alıyoruz. Tahran, Ankara, Delhi, Pekin ve diğer başkentlerde görüşmelerimiz oldu. Bunun, istikrarı sağlamak için oldukça iyi bir şema olduğunu düşünüyorum' yorumunda bulundu.



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor