• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

´Rusya, Türkiye´ye gıda ambargosunun kaldırılmasını görüşmeye hazır fakat...´

´Rusya, Türkiye´ye gıda ambargosunun kaldırılmasını görüşmeye hazır fakat...´

Rusya´nın Türkiye´ye uyguladığı gıda ambargosunu iptal etmeyi görüşmeye hazır olduğu fakat Türkiye´den de karşılıklı adımlar beklediği belirtildi.

 

Rusya Ekonomi Bakan Yardımcısı Aleksey Lihaçev, Rusya´nın Türkiye´ye yönelik gıda ambargosunu ne zaman kaldıracağı şeklindeki soruya 'Biz yalnızca karşılıklı olarak yararlı olacak koşullarda ilerlemeye hazırız' yanıtını verdi.

Türkiye´nin Rusya´dan süt ve et alınmasına yönelik bazı sınırlamaları olmasına gönderme yapan Lihaçev, 'Bizim de Türkiye´ye sorularımız var. Bu konu (Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey) Ulyukayev ve (Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat) Zeybekci´nin (8-9 Ekim´deki) görüşmesinde ele alınacak' dedi.

´UMUT OLMASA BİR ARAYA GELMEYİZ´

Karşılıklı olarak kabul edilebilir bir çözüm bulunacağına dair umutları olduğunu da ifade eden Lihaçev, 'Umut olmasa neden bir araya gelelim?' diye sordu.

Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor´un temmuz ayında, süt ve et alımına yönelik sınırlamalarla ilgili sorunun çözülmesi için Türk tarafını Rus işletmelerinde denetim gerçekleştirmeye davet ettiği fakat yanıt alamadığı belirtilmişti.

Rusya ise Türk F16´larının bir Rus Su-24 uçağını düşürmesi ardından ocak ayında Türkiye´den bir dizi gıda ürününün alımını durdurmuştu.




17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor