Tarih: 09.08.2016 13:47

Rusya: Türkiye´ye Halep´teki insani operasyonun hedefleri anlatıldı

Facebook Twitter Linked-in

 

“Görüşmede Rusya´nın Halep´teki insani operasyonu ele alındı. Hedeflerimizi anlattık. Neler yapılıyor ayrıntılarıyla anlattık. Tüm bunlar Suriye´nin meşru yönetimiyle koordinasyon ve BM ile temas içinde yapılıyor” diyen Bogdanov, Suriye konusunda Yalçın ile açık ve derin bir  sohbet gerçekleştiğini belirterek şöyle devam etti:

“Görüşme 4 saatten fazla sürdü. Türk partnerlerin girişimiyle yapılan bu görüşme üst düzey görüşme arifesinde gerçekleşti. Suriye´deki askeri, siyasi ve insani duruma ilişkin yaklaşımlarımızı, değerlendirmelerimizi ve görüşlerimizi ayrıntılı biçimde anlattık. 

Yaptığımız ve yapmayı planladığımız her şeyin, Rusya ve Türkiye´nin yer aldığı Uluslararası Suriye Destek Grubu kapsamında varılan anlaşmalara uygun olduğunun altını çizdik. En önemlisi, Suriye´deki siyasi sürece ilişkin BM Güvenlik Konseyi´nin 2254 sayılı kararı. Bu karara tamamen bağlı olduğumuzu teyit ettik.”

‘IŞİD VE NUSRA´YLA MÜCADELE İÇİN HER ŞEYİ YAPMALIYIZ´

Kararın hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Bogdanov, “Elbette paralel olarak IŞİD ve Nusra´yla ortak mücadelemizin maksimum biçimde etkili olması için mümkün olan her şey yapmalıyız” dedi.

Yalçın´ın Rusya olmadan Suriye´de çözümün mümkün olmadığını söylediğini aktaran Bogdanov, “Onlar, başta Suriye olmak üzere tüm Ortadoğu konularda temasları aktifleştirmeye ilgi duyduklarını söyledi. Onlar, Türkiye Cumhurbaşkanı´nın Rusya olmadan bölge sorunları ile Suriye krizinin çözümünün mümkün olmadığı yönündeki açıklamasını teyit etti” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —