Tarih: 08.07.2020 18:24

Rusya: Türkiye´yle Libya´da acilen ateşkes ilan edilmesi için çalışıyoruz

Facebook Twitter Linked-in

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesi ile Türkiye´nin Libya´da acilen ateşkes üstünde anlaşılması için çalıştığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Türk meslektaşlarımız ile Rusya ve Türkiye devlet başkanlarının onayını almış olan diyaloğumuz kapsamında, (Libya´da) acilen ateşkes ilan edilmesine olanak verecek bakış açıları üstünde anlaşılması için çalışıyorduk ve çalışmaya devam ediyoruz da” açıklamasını yaptı.

Rusya´nın Libya´daki tarafların hepsiyle görüşmelerini sürdürdüğü hatırlatmasını yapan Rus Dışişleri Bakanı, “Tarafların her birine ilettiğimiz sinyal açık: Atılması gereken ilk ve alternatifsiz adım, askeri eylemlerin tamamıyla durdurulduğunun ilan edilmesidir” vurgusunu yaptı.

Lavrov şöyle devam etti: “Türk meslektaşlarımız da Ulusal Mutabakat Hükümeti ile bu yönde çalışmaktadır. Umuyorum ki mevcut koşullardaki tek doğru çözüme ulaşabilirler.”

‘Hafter güçleri ateşkes imzalamaya hazır, ancak Ulusal Mutabakat Hükümeti yanaşmıyor´

Rusya Dışişleri Bakanı, “Şu anda (General Halife Hafter liderliğindeki) Libya Ulusal Ordusu, bizim değerlendirmelerimize göre askeri eylemlerin derhal sonlandırılmasını içeren bir belge imzalamaya hazır. Ancak artık Trablus´taki hükümet (Ulusal Mutabakat Hükümeti) bunu yapmak istemiyor ve askeri çözüme bel bağlamış görünüyor” dedi.

Ayrıca Lavrov, tarafların Libya´daki sorunun askeri çözümünün olmadığı yönündeki beyanlarının pratiğe dökülmüyor olmasından üzüntü duyduğunu da ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —