Rusya: Vancouver toplantısında Rusya ve Çin´in çözüm planına herhangi bir alternatif sunulmadı
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kanada´nın Vancouver kentinde Kuzey Kore ile ilgili durumun ele alındığı toplantıda Rusya ve Çin´in çözüm için daha önce önerdiği belgeye herhangi bir alternatifin sunulmadığını duyurdu.
‘VANCOUVER TOPLANTISI KUZEY KORE İLE İLGİLİ DURUMU ZORA SOKUYOR´
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kanada´nın Vancouver kentinde gerçekleşen zirveye benzer toplantıların Kore Yarımadası´nın etrafındaki durumun normalleşmesini sağlamayıp, aksine ağırlaştırdığını belirtti.
Bakanlığın resmi sitesinde konuyla ilgili yayınlanan açıklamada, “Aceleyle düzenlenen ve kendilerini kanıtlamış çok taraflı formatların işlevlerini olumsuz etkileyen bu tür etkinliklerin Kore Yarımadası´nın etrafındaki durumun normalleşmesine katkıda bulunmayıp, aksine ağırlaştırdığını üzülerek belirtmek durumundayız” ifadelerine yer verildi.
´KUZEY KORE´YE YAPTIRIM UYGULAMA DÜŞÜNCELERİ BMGK´NIN KARARLARINI SEKTEYE UĞRATIYOR´
Açıklamada ayrıca Vancouver´daki zirvenin katılımcılarının Pyongyang´a tek taraflı yaptırımlar uygulama düşüncelerinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´nin (BMGK) kararlarının önemini sekteye uğrattığı ifade edildi.Açıklama metninde, “Toplantı katılımcılarının BM Güvenlik Konseyi´nin kararlarında öngörülen gerekliliklerin ötesinde tek taraflı yaptırımların ve diğer diplomatik önlemlerin uygulanması üzerine düşünülmesi yönündeki ‘karar´ kesinlikle kabul edilemez ve verimsiz görünüyor. BM´nin toplanması için yetki tanımadığı bir grup devletin BMGK´nın kararlarının önemini sekteye uğratmaya yönelik bu kaba girişimi, kararları dünyadaki tüm devletler üzerinde bağlayıcı olan bu önemli uluslararası kuruma karşı tam bir saygısızlık gösterdiğini ortaya koyuyor” dendi.
Daha önce Kore Savaşı´nda ABD ile birlikte çarpışmış ülkelerin Kuzey Kore´nin nükleer silahlarıyla ilgili sorunu görüşmek üzere Rusya´yı ve Çin´i davet etmeden Kanada´nın Vancouver kentinde gerçekleştirdiği toplantının sona erdiği bildirildi.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
