• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Rusya ve ABD´den sonra Çin de ´nükleer üçleme´ kurmaya hazırlanıyor

Rusya ve ABD´den sonra Çin de ´nükleer üçleme´ kurmaya hazırlanıyor

Çin´in kendisine ait ‘nükleer üçlemeyi´ kurma hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğu bildirildi.

Çin´in kendisine ait ‘nükleer üçlemeyi´ kurma hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğu bildirildi.

South China Morning Post gazetesinin askeri bir kaynağa dayandırdığı haberine göre Çin, kendisine ait ´nükleer üçlemeyi´ kurma hazırlıklarını tamamlamak üzere.

Çin´in birkaç yıldır üzerinde çalıştığı yeni süpersonik bombardıman uçağı Xian H-20´yi geliştirme sürecinin bu yıl içinde tamamlanabileceği belirtilen haberde, ardından Çin´in de Rusya ve ABD´den sonra havadan, karadan ve denizden nükleer füze fırlatma imkânına sahip olacağı ifade edildi.

Haberde ayrıca bu sürecin tamamlanmasıyla Avustralya, Japonya ve Kore Yarımadası´nın Çin´in menziline girmiş olacakları vurgulandı.

´Xian H-20 AirShow China Havacılık Fuarı´nda görücüye çıkabilir´

Gazeteye konuşan askeri yetkili, radarlara yakalanmama özelliğine sahip süpersonik bombardıman uçağının önümüzdeki kasımda Çin´in Zhuhai kentinde düzenlenecek AirShow China Havacılık Fuarı´nda görücüye çıkarılabileceğini belirtti.

AirShow China´nın Çin yönetimi için bu yılın başlarında ülkede yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yerli savunma sanayi şirketlerini o derece etkilemediğini göstermenin bir yolu olması bekleniyor.

Daha önce genel Kovid-19 pandemisi ortamında iş aktivitelerinin yavaşlamasından dolayı dünyanın en gelişmiş ekonomilerinin göstergelerinin 1929 Dünya Ekonomik Bunalımı´ndan (Büyük Buhran) bu yana en düşük seviyeye çekilebileceği belirtilmişti. Dünyanın ikinci büyük ekonomisi haline gelen Çin´de ise, izlemeye alındığı tarihten bu yana en düşük ekonomik büyüme bekleniyor.

 



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor