• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

´Rusya ve ABD´nin Suriye anlaşmasında Türkiye de rol oynayabilir´

´Rusya ve ABD´nin Suriye anlaşmasında Türkiye de rol oynayabilir´

Rusya ve ABD´nin önümüzdeki günlerde Suriye kriziyle ilgili bir anlaşma yapmasının mümkün olduğunu söyleyen Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma´nın Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Leonid Kalaşnikov, anlaşmada Türkiye´

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Çin´de düzenlenen G20 Zirvesi´ndeki basın toplantısında, önümüzdeki günlerde ABD ile Suriye konusunda yeni bir anlaşma yapabileceklerini ifade etmişti.

Putin´in sözlerini Vzglyad gazetesi için yorumlayan Kalaşnikov, 'Anlaşmayı mümkün kılan iki husus var. Türkiye´nin Suriye´ye girmesi durumu kökten değiştirdi. Bu hamle, hem Beyaz Saray´ı hem de Rusya´yı tedirgin etti. Eğer anlaşma yapılmazsa, yarın herkes tehdit altında kalacak ve Suriye, Libya´ya dönüşecek' ifadelerini kullandı.

Taraflar arasında ortak nokta bulunmuş olabileceğini kaydeden Kalaşnikov, sözlerini şöyle sürdürdü: '´Beyazları´, ´siyahları´, terör örgütü olanları ve olmayanları birbirinden ayırt etmek gerekiyor. Anlaşmada sadece ateşkes rejimine değil, Türkiye´nin rolüne de değinileceğini düşünüyorum' dedi.




17.8° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor