Tarih: 13.12.2018 10:57

´Rusya ve Çin, ABD ile NATO´ya karşı koymak için Doğu Antantı kurdu´

Facebook Twitter Linked-in

 

The Hill´den Jeff Hawn´un makalesine göre Rusya ve Çin, NATO benzeri kurumsal ittifak kuramasa da, Batı´nın çıkarlarına karşı bir antant kurmayı başardı. 

Batı´da Moskova ve Pekin arasında çok sayıda ihtilaf bulunduğunu ve bunun doğrudan bir ittifak kurulmasının önüne geçtiğini öne süren Hawn, ABD´nin politikasına olan güvensizliğin tüm görüş ayrılıkların ortadan kaldırılmasını ve karşılıklı çıkarlara dayanan anlaşmalar yapılmasını sağladığını kaydetti.

'Rusya-Çin işbirliğindeki ana öncelik, iki ülkenin birbirleri için varoluşsal tehdit oluşturmamasıdır. Rusya ve Çin´e kendi hükümet sistemlerini birbirlerine dayatmıyor' diye devam eden Hawn, Batı´nın ise kendi demokratik sistemini üstün hükümet biçimi olarak gördüğünü ve son 75 yılı ideallerini tüm dünyaya yaymak için harcadığını belirtti.

Rusya ve Çin´in kendilerini Batılı ülkelerin oyunlarının kurbanı olarak gören iki eski imparatorluk olduğunu da ekleyen Hawn, iki ülkenin amacının ABD hakimiyetine son verip ekonomik kalkınma ve güvenliği sağlamak olduğunu vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —