• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

´Rusya ve Çin, ABD ile NATO´ya karşı koymak için Doğu Antantı kurdu´

´Rusya ve Çin, ABD ile NATO´ya karşı koymak için Doğu Antantı kurdu´

Batı´nın oyunlarının kurbanı olduklarını düşündüğü belirtilen Rusya ve Çin´in ABD ile NATO´ya karşı koymak için Doğu Antantı kurduğu ifade edildi.

 

The Hill´den Jeff Hawn´un makalesine göre Rusya ve Çin, NATO benzeri kurumsal ittifak kuramasa da, Batı´nın çıkarlarına karşı bir antant kurmayı başardı. 

Batı´da Moskova ve Pekin arasında çok sayıda ihtilaf bulunduğunu ve bunun doğrudan bir ittifak kurulmasının önüne geçtiğini öne süren Hawn, ABD´nin politikasına olan güvensizliğin tüm görüş ayrılıkların ortadan kaldırılmasını ve karşılıklı çıkarlara dayanan anlaşmalar yapılmasını sağladığını kaydetti.

'Rusya-Çin işbirliğindeki ana öncelik, iki ülkenin birbirleri için varoluşsal tehdit oluşturmamasıdır. Rusya ve Çin´e kendi hükümet sistemlerini birbirlerine dayatmıyor' diye devam eden Hawn, Batı´nın ise kendi demokratik sistemini üstün hükümet biçimi olarak gördüğünü ve son 75 yılı ideallerini tüm dünyaya yaymak için harcadığını belirtti.

Rusya ve Çin´in kendilerini Batılı ülkelerin oyunlarının kurbanı olarak gören iki eski imparatorluk olduğunu da ekleyen Hawn, iki ülkenin amacının ABD hakimiyetine son verip ekonomik kalkınma ve güvenliği sağlamak olduğunu vurguladı.



14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor