Tarih: 19.03.2016 21:33

´Rusya ve Çin, ABD´nin uzaydaki güvenlik açığından yararlanmaya hazır´

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD merkezli The Washington Free Beacon internet sitesinin haberine göre, ABD Hava Kuvvetleri Uzay Komutanlığı Başkanı John Hyten, 'Rakipler, kinetik ve sibernetik silahlar, yönlendirilmiş enerji silahları geliştiriyor. Bu silahlar, uzaydaki güçlerimize erişimi kapatma, araçlarımızı bozma ve yok etme yeteneğine sahip' dedi.

ABD Temsilciler Meclisi Stratejik Silahlar Alt Komitesi´nin toplantısında konuşan Hyten, ABD navigasyon sistemi GPS uydularının potansiyel rakipler karşısında savunmasız kaldığını, onları bozmanın ve yazılımını kırmanın mümkün olduğunu söyledi. GPS uyduları, ABD´nin hassas silahlarını hedeflere yöneltmek için kullanılıyor.

´39 ACİL EKİP KURULACAK´

Yeni askeri istihbarat komuta merkezinin, anti-uydu füzelerinin fırlatışı ile ‘katil robotları´ ve uyduları kör etme yeteneğine sahip lazerleri izleyeceğini belirten general, savunma ve saldırı siber operasyonları için 39 acil ekip kuracaklarını kaydetti.

Diğer taraftan ABD Stratejik Komutanlığı yetkililerinden Korgeneral David Buck, karadakiler dahil hiçbir uzay tesislerinin riske karşı korumada olmadığını belirterek, 'Rusya, ABD´nin uzay araçlarına bağımlılığını, yararlanılabilecek zafiyet olarak görüyor ve anti-uzay potansiyelini güçlendirmeye çalışıyor. Çin de anti-uzay ve anti-uydu teknolojilerini test ediyor' dedi.

The Washington Free Beacon, toplantıya katılan Pentagon ve istihbarat yetkililerinin, Moskova ve Pekin´e karşı kullanılacak uzay silahlarını geliştirme planlarına değinmediğini kaydetti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —