• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

´Rusya ve Çin, dünyanın tek yeni nesil tank üreticileri olabilir´

´Rusya ve Çin, dünyanın tek yeni nesil tank üreticileri olabilir´

Rus askeri uzman Vasiliy Kaşin, Çin´de kısa süre önce yayınlanan bir röportajında Çin sanayisinin yeni nesil tanklar üzerinde çalıştığını teyit ettiğini söyledi.

 

Çin medyasındaki yeni nesil tank haberlerini Sputnik´e değerlendiren Kaşin, Çin´in, Rusya´nın dışında, eski tip tankları kullanarak yeni nesil tanklar geliştirme kararı alan tek ülke olduğuna dikkat çekerek, 'Ancak diğer sanayi temsilcilerinin ifadelerine göre Çin, şu anda kullanılan ´tip 96´ ve ´tip 99´ tanklarıyla hiçbir ortak özelliğe sahip olmayan, tamamen yeni zırhlı araçlar üzerinde çalışıyor' dedi.

´UZUN ZAMAN ALACAK´

Rus uzman, Çin´in yeni tankı seri üretime ne zaman alacağını tahmin etmenin henüz zor olduğunu ve Rusya´nın tecrübelerinden yola çıkarak bunun uzun bir zaman alacağını vurguladı.

Zırhlı araçlar için güvenilirlik ve tamir bakımından elverişliliğin özel önem taşıdığının da altını çizen Kaşin, 'Çinli uzmanlar bu konulara çözüm üretirse, Rusya ve Çin, dünyadaki tek yeni nesil tank üreticileri olacak' diye konuştu. ´TÜRK TANKLARI BATI´DAKİ ESKİ TANKLARLA AYNI SEVİYEDE´ Batı´da tank üretiminin neredeyse durduğunu da söyleyen Rus uzman, 'Türkiye, Hindistan ve diğer gelişmiş ülkelerin tankları ise Batılı eski tank modellerinin seviyesinde. Yeni Rus ve Çin tankları, küresel silah pazarında muhtemelen ana rakipler olacak' ifadelerini kullandı.




23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor