Tarih: 25.10.2017 09:28

Rusya ve Filipinler´den bir ilk

Facebook Twitter Linked-in

 

Manila´nın silah sevkiyatı konusunda yönünü Moskova´ya çevirmesinin ardından Rusya ile Filipinler arasındaki ilk anlaşma imzalandı. Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboroneksport Başkanı Aleksandr Miheyev ve Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzana RPG-7V bomba atarları ve onun için gerekli olan mermilerin sevkiyatına yönelik bir anlaşmayı imzaladı. Anlaşmanın ayrıntıları ile ilgili bilgi verilmedi. 

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu´nun da katıldığı imza töreni Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) üye ülkeleri ve diyalog partnerleri savunma bakanları arasındaki toplantı kapsamında gerçekleşti.

Şoygu, Rusya´nın Filipinler´i bölgedeki stratejik bir partner olarak gördüğünü ve savunma alanındaki işbirliğini geliştirmek istediğini ifade etti. Lorenzana da iş birliği için teşekkür etti.

Rusya´nın Filipinler Büyükelçisi Carlos Soretta, Rusya´nın Filipinler´e Kalaşnikof´un 5 bin AK-100 saldırı tüfeği, bir milyon mermi ve 20 askeri kamyonet hediye ettiğini söylemişti.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´le bu yıl gerçekleştirdiği görüşmede Rusya´dan silah almak istediklerini söylemişti. Bu adım, Filipinler´in Washington´dan silah almayı reddetmesinin ardından gelmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —