• BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46

Rusya ve Fransa, Cenevre görüşmeleri için işbirliği konusunda anlaştı

Rusya ve Fransa, Cenevre görüşmeleri için işbirliği konusunda anlaştı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 23 Mart´ta Cenevre´de gerçekleştirilecek Suriye barış görüşmelerinin bir sonraki turu için Fransa ile işbirliği yapma konusunda anlaşıldığını duyurdu.

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault arasında Kazakistan´ın başkenti Astana´da gerçekleştirilen Suriye barış görüşmelerinin 3. turunun sonuçlarının ele alındığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada 'Görüşme sırasında Lavrov, Astana´da edinilen gelişmelerden memnun olduğunu, silahlı muhaliflerin görüşmelere katılmamasının bazı ülkelerin daha önce olduğu gibi, krizin barışçıl bir şekilde çözülmesini engellemeye çalıştığını kanıtladığını söyledi.

Bakanlar görüşme sırasında Cenevre´de 23 Mart´ta gerçekleştirilecek Suriye görüşmelerinin hazırlıkları ve organizasyonu sırasında işbirliği konusunda anlaştı' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada görüşmenin Fransa´nın gişimiyle başlatıldığını ifade etti.

UKRAYNA KRİZİNİ DE GÖRÜŞTÜLER

Açıklamada ayrıca şu ifadeler kullanıldı: 'Kiev´in Donbass´taki sorunları askeri güç ile çözmeye çalışmaya devam etmesi görüşmede ele alınan bir başka konuydu. Lavrov, uzun vadeli ateşkesin siyasi adımlar olmadan gerçekleştirilmeyeceğini vurgulayarak, Kiev´in bölgeyi abluka altına alma çabalarına son vermesi ve Minsk anlaşmalarını tam anlamıyla uygulaması gerektiğini söyledi. Ayrault da Fransa´nın da Donbass ablukasının kırılmasından yana olduğunu belirtti.'

Bakanların görüşmede ikili ilişkilere değindiği de verilen bilgiler arasında.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor