Tarih: 05.08.2017 13:22

Rusya ve İran, ABD´nin yeni yaptırım kararı sonrası askeri işbirliğini güçlendirecek

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin´in ofisinden bir kaynak, Rusya ve İran´ın ABD yönetiminin kendilerine yönelik yeni yaptırım kararı ardından askeri ve teknik işbirliğini güçlendirme kararı verdiğini söyledi.

İsmini vermek istemeyen kaynağın anlattığına göre, Rogozin bugün ziyaret edeceği Tahran´da İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan ile yeni silah anlaşmalarını görüşecek.

Rogozin´in Tahran ziyareti, mayısta bir dönem için daha İran Cumhurbaşkanı seçilen Hasan Ruhani´nin görevine başlama törenine denk gelecek.

Trump, ABD Kongresi´nden veto edemeyeceği bir oy çoğunluğuyla geçen Rusya, İran ve Kuzey Kore´ye yönelik yaptırım tasarısını bu hafta onaylamıştı.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, ülkesinin ABD´de Kasım 2016´da düzenlenen başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiası nedeniyle alınan yaptırım kararını, ´topyekun ticari savaş ilanı´ olarak nitelemişti.

İranlı yetkililerse onaylanan yaptırım tasarısının 2015´te imzalanan nükleer anlaşmayı ihlal ettiğini ve bu kararı uygun yanıtın verileceğini açıklamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —