Tarih: 02.09.2016 18:38

Rusya ve Japonya yıl sonu gelmeden dev ortak projelerini ilan edecek

Facebook Twitter Linked-in

 

Putin ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe´nin Doğu Ekonomik Forumu kapsamında Vladivostok´ta gerçekleştirdiği görüşmenin içeriğine dair basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'Rusya ve Japonya arasında bir dizi devasa projenin hayata geçirilmeye hazır olduğunu söyleyebilirim. Bu projelerden en az birkaçı Putin´in Japonya´ya bu yıl gerçekleştireceği ziyarette ilan edilecek' dedi.

Lavrov, Putin ve Abe´nin görüşmesinde, karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi için Tokyo´nun mayısta sunduğu sekiz maddelik planın da konuşulduğunu söyledi. Bu planın enerji, tıp ve şehir planlamacılığı gibi pek çok alanı kapsadığını belirten Lavrov planı desteklediklerini kaydetti.

​Lavrov´un verdiği bilgiye göre, Putin´in Tokyo ziyaretinden önceyse Rusya-Japonya hükümetlerarası ekonomik işbirliği komisyonu toplanacak.

Bu arada Lavrov, Putin ve Abe´nin ülkelerinin arasında yıllardır anlaşmazlık konusu olan Kuril Adaları´nı konuşup konuşmadıklarına dair bilgi vermedi. Fakat Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov bugünkü görüşmede Kuril Adaları konusunda ciddi bir ilerleme kaydedilmesinin beklenmemesi gerektiğini söylemişti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —