Tarih: 01.03.2021 14:31

Rusya ve Suriye: ABD, BM´nin insani yardımlarını militanlara veriyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya-Suriye Kurumlar Arası Koordinasyon Merkezi, Rukban sığınmacı kampındaki yaşayanlar için gönderilen insani yardımları talep eden ABD´nin BM´ye bu konuda baskı yaptığını ve yardımları militanlara aktardığını belirtti.

Rusya ve Suriye taraflarının ortak açıklamasında 'ABD´liler söz konusu yardımları daha önce birçok kez olduğu gibi bu bölgede faaliyet yürüten, kendi kontrolleri altındaki militanlar için kullanmayı planlıyor' dendi.

Rukban kampını ABD´nin militan yetiştirme noktası olarak nitelendiren Rusya ve Suriye, Washington´un bu kampın lağvedilmesine karşı çıktığını ve bu durumun Suriye´de egemenliğin ve barışçıl yaşamın tesis edilmesini engellediğini vurguladı.

Merkez, Suriye hükümetinin Rukban´daki tüm vatandaşlarını kabul etmeye ve onlar için güvenlik ve uygun yaşam koşulları sağlamaya hazır olduğunun altını çizdi.

Moskova ve Şam, Washington´un uluslararası normları ihlal ettiğine de dikkat çekti. ABD´nin egemen Suriye devletinin topraklarını hava saldırılarıyla hedef aldığını ve yasadışı olarak işgal ettiğini kaydeden merkez, bunun yanı sıra Washington´un kontrolündeki bölgelerde güvenlik ve barışçıl yaşamın yeniden tesisine yönelik beyanatın da olmadığını ifade etti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —