• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Rusya ve Suudi Arabistan´dan, Suriye, Yemen ve Filistin için işbirliği

Rusya ve Suudi Arabistan´dan, Suriye, Yemen ve Filistin için işbirliği

Rusya ile Suudi Arabistan´ın Suriye, Filistin ve Yemen´de en kısa sürede ateşkes sağlanmasını desteklediği belirtildi. Moskova ve Riyad, Suriye, Yemen ve Filistin´de çözüm için işbirliğini artıracak.

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, dün Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman ve Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyr ile Cidde´de birer görüşme gerçekleştirdi.

´ULUSLARARASI HUKUK ZEMİNİNDE SİYASİ ÇÖZÜM BULUNMASI İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPILMASI GEREKTYİĞİ VURGULANDI´ 

Açıklamada, 'Suriye, Yemen ve Filistin´deki askeri ve insani durum hakkında şeffaf ve detaylı bir fikir alışverişi yapıldı. Söz konusu bölgelerdeki şiddetin en kısa sürede sona erdirilmesi ve çatışmaların uluslararası hukuk zemininde siyasi çözüm bulunması için işbirliği yapılması, ayrıca uluslararası terörle etkin mücadele için yaklaşımların konsolide edilmesi gerektiği vurgulandı' dendi.

Moskova ve Riyad´ın Ortadoğu´daki sorunların çözümü için pozisyonların birbirine yakınlaşmasına yönelik çabalara devam edeceğinin de altı çizildi.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor