• BIST 100

    9983,2%0,68
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,70% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2435,48% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00

Rusya ve Türkiye arasında İsrail-Filistin görüşmesi

Rusya ve Türkiye arasında İsrail-Filistin görüşmesi

Putin´in Ortadoğu Temsilcisi Mihail Bogdanov ve Türkiye´nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, İsrail- Filistin sorununu görüştü.

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı´nın konuya ilişkin açıklamasında, Rusya Devlet Bakanı Vladimir Putin´in Ortadoğu Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov´un Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz ile Filistin-İsrail sorununu ele aldığı kaydedildi.

Açıklamada, 'Konuşma sırasında, Filistin-İsrail sorunun genel kabul görmüş uluslararası yasal temellerin üzerindeki çözüm beklentilerine vurgu yapılarak Orta Doğu´daki durum ele alındı' ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca görüşmenin Diriöz´ün girişimiyle yapıldığı ifade edildi. 

ABD´nin pazartesi Tel Aviv´deki büyükelçiliğini oradan taşıyarak Kudüs´te törenle açması, Filistinlilerde yeni bir gösteri dalgası başlatmıştı. Gazze´de düzenlenen protestolar sırasında İsrail ordusu tarafından 60´tan fazla Filistinli öldürülmüş, 3 bine yakın kişi de yaralanmıştı.

Rusya, Kudüs´ün statüsü konusunda BM kararlarına bağlılığını koruyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Nisan 2017´de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: 'Doğu Kudüs´ün statüsünün Filistin devletinin başkenti olarak ele alındığı BM´nin çözümün ilkeleriyle ilgili kararlarına bağlılığımızı teyit ediyoruz. Bununla birlikte, Batı Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak gördüğümüzü de belirtmeliyiz.' 

Haziran 2017´de İsrail yönetimi, Rusya´ya büyükelçiliğini Kudüs´e taşımasını önermişti. Ancak Moskova, Filistin ve İsrail arasında ilişki tesis edilinceye kadar bu yönde adım atma niyetinde olmadığı yanıtını vermişti.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor