• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

´Rusya ve Türkiye´nin yer aldığı yeni Avrupa kuralım´

´Rusya ve Türkiye´nin yer aldığı yeni Avrupa kuralım´

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Türkiye ve Rusya´nın da bulunduğu, bir milyarlık nüfusa sahip genişletilmiş bir Avrupa hayali kurduğunu söyledi.

 

Fransa´da yayımlanan Le Point dergisinin haberine göre, hakkındaki yolsuzluk davasına katılması nedeniyle Belçika´nın başkent Brüksel´de yaşanan terör saldırılarına hemen tepki veremeyen Sarkozy, yaptığı değerlendirmede ise Avrupa Birliği sözleşmelerini yeniden yazmayı önerdi.

Sarkozy´nin sözlerini ironik biçimde aktaran Le Point, 'Kaderi adalet sarayında tayin edilen Sarkozy, üç bölgeden oluşacak, milyarlık nüfusa sahip bir Avrupa hayal ediyor' ifadelerine yer verdi.

´TÜRKİYE´NİN AB´YE KATILIM SORUNU DA ÇÖZÜLÜR´

Sarkozy´ye göre, birinci bölgede euro ülkeleri yer almalı ve bu ülkeler entegrasyonu artırmalı. İkinci bölgeye ´küçük ülkelerin´ dahil edilmesi düşünülürken, bu bölge düşük entegrasyon seviyesiyle diğerlerinden ayrılacak. Üçüncü bölge ise Rusya ve Türkiye ile işbirliği bölgesi olacak.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı´nın sözlerine göre, üçlü bölge modeli sayesinde Türkiye´nin AB´ye katılım sorunu da çözüme kavuşturulacak.

 



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor