• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Rusya: Washington´un olası yaptırımlarına yanıt verilecek

Rusya: Washington´un olası yaptırımlarına yanıt verilecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada, Washington´un olası yeni yaptırımları dahil düşmanca adımlara yanıt verileceğini belirtti.

 

Olası yaptırımlar, Rusya´nın ABD´deki başkanlık seçimlerine müdahale iddiasıyla ilişkilendiriliyor.

ABD idaresinin, kendine uygun adaya destek olmak amacıyla bu dezenformasyonu 6 ay önce başlattığına dikkat çeken Rusya Dışişleri Bakanlığı, 'Şimdi de başarısızlığı için bahane arıyorlar ve çok daha büyük bir şiddetle Rus-Amerikan ilişkilerinden intikam alıyorlar' dedi.

´AÇIKÇA UYDURULMUŞ SIZINTILAR´

ABD Başkanı Barack Obama idaresinin Rusya´yı yine yaptırımları genişletme, diplomatik nitelikli tedbirler ve bilgisayar sistemlerine karşı sabotajlar ile korkutmaya çalıştığı ifade edilirken, bunun ‘ABD medyasında açıkça uydurulmuş sızıntılar´ yardımıyla yapıldığı kaydedildi.

Washington´un yeni düşmanca adımlar atması durumunda buna yanıt verileceği belirtilen açıklamada, 'Bu, ABD´deki Rus diplomatik temsilciliklere karşı her türlü eylemleri de ilgilendiriyor. Bu eylemler, Rusya´daki ABD´li diplomatlara yansıyacak' ifadelerine yer verildi.

Washington Post gazetesi, ABD´nin bu hafta Rusya´ya yönelik yeni yaptırımları ilan edebileceğini aktarmıştı. Neden olarak, ABD´deki başkanlık seçimlerine müdahale gösteriliyor.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor