Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Donetsk bölgesinde bulunan Kostiantynivka’da bir pazaryerine düzenlenen saldırıda biri çocuk 16 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Saldırı anına ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Zelenski “Rus teröristler bir markete, mağazalara ve eczaneye saldırarak masum insanları öldürdü. Yaralıların sayısı daha da artabilir. İnsanlık dışı. Dünyada hâlâ Ruslarla uğraşan herkes bu gerçeği görmezden geliyor” dedi. Görüntülerde şiddetli bir patlamanın ardından gökyüzüne yoğun bir duman bulutunun yükseldiği görüldü. Ukrayna Başbakanı Denis Şimihal, “Rus birlikleri affedilmeyecek ve adil şekilde cezalandırılacaktır” açıklamasında bulunurken İçişleri Bakanı Igor Klymenko saldırıda 28 kişinin yaralandığını söyledi. İşgalin başından bu yana şiddetli çatışmaların yaşandığı Donetsk bölgesinde cephe hattına yakın bir kasaba olan Kostyantynivka’da yaklaşık 70 bin kişi yaşıyor.
LEMAN İSİMLİ KAYNAĞI KARANLIK SÖZDE BİR DERGİNİN PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED'E YÖNELİK YAPTIĞI SAYGISIZLISIZLIĞI, İNANÇ VE DEĞERLERİMİZE YÖNELİK MAKSATLI SALDIRIYI ESEFLE KINIYORUZ.
TürkiyeProf. Dr. İsmail Hakkı Aydın
TürkiyeProf. Dr. Gazi Yaşargil hayatını kaybetti.
TürkiyeTürkiye, Endonezya'ya KAAN uçağı ihraç edecek.
Teknoloji