• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Rusya Kırım, Kaliningrad ve Arktik’teki birliklerini güçlendirecek

Rusya Kırım, Kaliningrad ve Arktik’teki birliklerini güçlendirecek

Rusya Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Savunma Bakanlığı’nın bu yıl Kırım, Kaliningrad Bölgesi ve Kuzey Kutbu’ndaki ordu birlikleri üzerinde odaklanacağını açıkladı

Gerasimov, “Savunma Bakanlığı, 2015 yılında, büyük ölçüde Silahlı Kuvvetler’in savaş yeteneklerini geliştirmeye ve askeri planlara uygun olarak personel sayısını artırmaya odaklanacak. Kırım, Kaliningrad Bölgesi ve Arktik’teki ordu birliklerine özel dikkat ayracak” dedi.

Rusya, geçen aralık ayı sonlarında yeni askeri doktrinini kabul etti. Doktrinintemel hükümler aynı kaldı ancak ilk kez Kuzey Kutbu’ndaki çıkarların korunması, Abhazya ve Osetya ile ittifak ilişkilerinin sağlanması ve yabancı özel askeri şirketlerin yarattığı tehlike hakkında maddeler eklendi.

Belgede, Rusya’ya karşı büyük ölçekli savaşın başlatılması olasılığı azalsa da bazı istikametlerde savaş tehlikesinin arttığı kaydedildi. Savaş tehlikesinin ve savaş tehdidinin bilgi alanına ve ülkenin iç alanına kayması eğiliminin gözlemlendiği ifade edildi.

Amerikalıların Füze Kalkanı’nı konuşlandırması, “küresel darbe” konseptini geliştirmesi ve uzaya silah yerleştirme planları, Rusya Federasyonu için dış askeri tehdit olarak gösterildi. Rusya yakın zamanda bu tehditleri savuşturmak zorunda.

 



22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor