Tarih: 05.08.2015 13:17

Rusya´da Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanlığı kuruldu

Facebook Twitter Linked-in

 

Russia Today´in haberine göre, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 'Hava-uzay Kuvvetleri Komutanlığı, Rus ordusunun hava-uzay alanında etkinliğini arttırırken, ordunun gelişimine de katkıda bulunacak. Bu sayede hava-uzay savunma sistemimiz gelişecek' dedi.

Şoygu, Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanlığı´nda tek yönetim altına alınan hava kuvvetleri ve hava-uzay kuvvetlerine hava, füze, uzay savunma birliklerinin yanı sıra silahlı kuvvetlerden çeşitli kaynaklar temin edildiğini açıkladı. Bakan, güçlerin tek bir çatı altında birleştirilmesinin ülkenin hava-uzay savunma sistemlerinin geliştirilmesini ve kullanımının etkinliğini arttıracağını vurguladı.

Öte yandan yeni Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanlığı´nın başına daha önce Hava Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapan Kıdemli Orgeneral Viktor Bondarev, komutan yardımcılığına ise Hava-Uzay Savunma Birliği Komutanı olan Korgeneral Aleksandr Golovko getirildi.

Bu gelişme ile birlikte Rusya´daki tüm hava savunma sistemleri, bu komutanlık tarafından yönetilecek ve olası saldırılara da yine bu komutanlığın talimatıyla karşılık verilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —