Tarih: 27.01.2022 11:01

Rusya´da iktidardaki Birleşik Rusya partisinden Donetsk ve Lugansk´a silah yardımı teklifi

Facebook Twitter Linked-in

 

Birleşik Rusya Fraksiyon Başkanı Vladimir Vasilyev, Kiev yönetimi ile çatışma halindeki Donetsk ve Lugansk bölgelerine silah yardımının yapılması için ülke yönetimine başvurduklarını açıkladı.

Rusya parlamentosu Duma´da, Birleşik Rusya Fraksiyon Başkanı Vladimir Vasilyev, Ukrayna´dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) ile Lugansk Halk Cumhuriyeti´ne (LHC) silah yardımının yapılması için ülke yönetimine başvurduklarını söyledi.

Rossiya 24 televizyonuna konuşan Vasilyev, 'Ukrayna´daki senaryo Nazizm ve Banderacılığa dönüşü andırıyor. DHC ve LHC topraklarında yaşayan Rus vatandaşları ile yurttaşlarımızın yaşamını koruma konusunda endişeliyiz' ifadelerini kullandı.

Vasilyev, Ukrayna´nın yaptığı işgal hazırlıkları bağlamında, Rusya´nın ´bu insanları Kiev rejiminin insafına bırakamayacağını´ kaydetti.

‘Kiev rejimini durdurmalıyız´

Öte yandan Birleşik Rusya Genel Kurul Başkanı Andrey Turçak da DHC ve LHC´ye bazı silah türleri şeklinde yardımın sağlanması gerektiğini söyledi.

Bunun DHC ve LHC´nin savunma yeteneğini artırmak ve askeri saldırganlığı önlemek için yapılması gerektiğini kaydeden Turçak, “Kiev rejimini durdurmak lazım” dedi.

Batı ülkelerinin ´Ukrayna´yı ölümcül silah pompalamasını´, bundan dolayı DHC ve LHC´ye yönelik saldırıların artmasını ve sivillerin ölmesini büyük tedirginlikle izlediklerini söyleyen Turçak, 'Bu arada, Batılı küratörler Ukrayna cuntasını doğrudan Donbass´ı işgal etmeye zorluyor. Bandera ve Hitler´i kahraman, gamalı haçı da saygı kaynağı simge olarak gören milliyetçi taburlarını silahlandırıyorlar' diye konuştu.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —