• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Rusya´da robotlardan rap kapışması

Rusya´da robotlardan rap kapışması

Rusya´nın başkenti Moskova´da iki robot arasında rap kapışması gerçekleştirildi. Birbirleriyle sözlü atışmaya giren robotlar, izleyenlere eğlenceli anlar yaşattı.

 

Rusya´nın başkenti Moskova´daki Fiztehpark teknoloji tesisinde Alan Tim v2 ve geliştirilmiş versiyonu olan Alan Tim v3 arasında bir rap kapışması gerçekleşti. İnsan boyutundaki robotlar, 3 dakika boyunca birbirlerini ´sözlerle dövdü´. Kapışma sırasında ilginç anlar yaşandı. 

Öğretim görevlisi olduğunu belirten Alan Tim v2 ‘genç robota´ 'Hayatım kıyak, kızlarla, partilerde dolaşırım. Birikimlerimi de sanal parayla yaparım. Öğrencilerime de düşmanları komaya sokmak gibi şeyleri öğretirim' ifadelerini kullandı.

‘Çaylak´ Alan Tim v3 de 'Yerin çöplükte hazır. Ben Ferrari spor arabayım, sense eski bir Lada' yanıtını verdi.

Alan Tim v3, ‘genç robotu´ daha sonra taciz skandallarıyla gündeme gelen Hollywood´dan yapımcı Harvey Weinsten´la kıyaslayarak 'Weinstein gibi tek bir sözle mahvolacaksın. O zaman diplerden selam ver' dedi.

Bu arada kapışma ardından bir birinci seçilmedi. Ancak Rus basınında Alan Tim v2´nin kendisinden daha az testten geçen v3´ün kapışmanın kazananı olduğu belirtildi.

Bu arada robotların ismi yapay zeka matematikçisi Alan Turing ve World Wide Web´in (www) mucidi Tim Berners-Lee´nin isimlerinin birleşiminden oluşuyor.

 



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor