Rusya´da terör suçu işleyenler için idam cezası önerisi
Rusya Federasyon Konseyi ve Devlet Duması üyeleri, bugün yapılan ortak oturumda terör suçlarına verilen cezaların katılaştırılması yönünde karar aldı. Temsilciler, terörle mücadeleye hazır olan tüm ülkelerle ve uluslararası kuruluşl
Toplantının katılımcıları, teröre destek verme, terör örgütlerine üye kazandırma, terör propagandası yapma, terör eylemleri gerçekleştirme, teröre finansman sağlama gibi suçların daha fazla cezayla karşılık bulması gerektiğini vurguladı.
Katılımcılar, kitlesel aktivitelerde, toplu taşıma araçlarında ve kamuya açık alanlarda vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla önlemlerin artırılmasının gerekliliğini belirtti. Rus yetkililer, bunun yeni yasal düzenlemelerde öncelikli konular arasında tutulması gerektiğini kaydetti.
MATVİYENKO: ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ KURULMALI
Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, toplantıda yaptığı konuşmada, terörle ilgili davaların görüleceği uluslararası ceza mahkemesi kurulması yönünde çağrı yaptı. Matviyenko, uluslararası ceza mahkemesi sayesinde insanlığa karşı vahşi suçlar işleyen teröristlere ve onların destekçilerine sert cezalar verilebileceğini vurguladı.
NARIŞKİN YAPTIRIM TARTIŞMALARINI ELEŞTİRDİ
Rusya Devlet Duması Başkanı Sergey Narışkin, son dönemde yaşanan trajediler göz önüne alındığında Rusya´ya yaptırımların Batılı ülkeler tarafından uzatılmasıyla ilgili tartışmaların yersiz olduğunu kaydetti.
Batılı ülkelerin yaşanan tüm gelişmelere rağmen yaptırımları uzatmayı tartıştığına dikkat çeken Narışkin, 'Korkunç trajediler karşısında aynı tutumun devam etmesi, vahşice ve aptalca. Bu politikacıları artık kendi halklarının da anlamadığını düşünüyorum' eleştirisinde bulundu.
ADİL RUSYA PARTİSİ´NDEN İDAM ÖNERİSİ
Adil Rusya Partisi Genel Başkanı Sergey Mironov, sadece teröristler ve destekçileri için idam cezasının geri getirilmesini önerdi. Mironov, 'Eğer gerçekten bir savaşın içindeysek, teröristler ve destekçileri için idam cezası geri getirilmeli. Yasada bununla ilgili değişiklik yapılmalı' dedi. Mironov, teröristlerin ve destekçilerinin vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini de vurguladı.
KREMLİN: İDAM CEZASI İÇİN ORTAK GÖRÜŞ OLUŞMALI
Mironov´un idam cezası önerisine ilk tepki Kremlin İdaresi Başkanı Sergey İvanov´dan geldi. İvanov, idam cezasının geri gelmesi için kamuoyunda ortak görüş oluşması gerektiğini belirtti.
Duygusal davranıp böyle bir karar almanın doğru olmayacağını söyleyen İvanov, 'Bazı durumlarda duygulara göre değil, kamuoyunun görüşüne ve Rusya´nın uluslararası yükümlülüklerine göre hareket edilmesi gerekir. Bence bu konunun tartışılması için erken' ifadelerini kullandı.
Kremlin İdaresi Başkanı, idam cezasının geri getirilmesi konusunda referandum düzenlenmesi halinde, bu kararın Rusya halkının en az yüzde 90´ı tarafından destek görmeyeceğini de kaydetti.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
