Rusya´dan ABD Dışişleri´ne: Gazetecilerinizin burada aynı muameleyi görmesini ister misiniz?
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısını düzenliyor.
Zaharova, basın toplantısına, Rusya´ya yönelik ´Suriye´de hastaneleri bombaladı´ suçlaması hakkında kendisine soru soran RT muhabiri Gayane Çiçakyan´a cevap veremeyince, ´RT´yi diğer basın kuruluşları ile bir tutamayacağını´ söyleyen ABD´li mevkidaşı John Kirby´yi eleştirerek başladı.
´GAZETECİLERİN SINIFLARA AYRILMASI KABUL EDİLEMEZ´
Kirby´ye hitaben 'Siz, gazetecilerinizin Rus Dışişleri´nin basın toplantılarında aynı muameleyi görmesini ister misiniz?' diye soran Zaharova, 'Eminim bundan mutlu olmazdınız. Gazetecilerin doğrular ve yanlışlar olarak farklı sınıflara ayrılması şoke edici ve kabul edilemez bir durum' ifadelerini kullandı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov´un ABD´li mevkidaşı John Kerry´yle bugün Peru´da gerçekleştirecekleri görüşmede bu konuyu gündeme getirileceğini de açıklayan Zaharova, yeni ABD yönetiminin Moskova ile olan ilişkileri konusunda daha dikkatli davranacağını umduklarını kaydetti.
´ANA AKIM MEDYA MUSUL´DAKİ DURUMU HABERLERİNE TAŞIMIYOR´
Zaharova, ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin hava operasyonları düzenlediği Irak´ın Musul kentindeki duruma da değindi. Zaharova, koalisyon güçlerinin Musul´a 4000 bomba fırlattığını belirtti. Musul´daki insani durumun giderek kötüleştiğini ve sivillerin kentten kaçmaya çalıştığını kaydeden Zaharova, ana akım medyayı ise bölgedeki gerçek durumu haberlerine taşımamaları nedeniyle eleştirdi.
´FRANSA, RUSYA KARŞITI YAPTIRIMLARI NEDEN DESTEKLİYOR?´
Bu arada Zaharova, Suriye´nin antik Palmira kentinin IŞİD´den geri alınması için düzenlenen operasyonda ölen ´Rus Rambo´ olarak tanınan Aleksandr Prohorenko´nun anne ve babasının Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande´a hitaben yazdığı mektubu okudu.
´Rus ordusunun zamanında faşizme karşı Fransa´ya yardım ettiği, şu anda da ortak düşman olan IŞİD ile Suriye´de savaşmakta olduğundan´ bahsedilen mektupta Hollande´a, Rusya karşıtı yaptırımları desteklemesinin sebepleri soruluyor.
Zaharova yeniden ABD´li mevkidaşı Kirby´ye gönderme yaparak, 'Musul´daki insani durum, ABD Dışişleri´nin (RT´den farklı olarak) saygın olarak nitelendirdiği basın kuruluşları tarafından görmezden geliniyor' ifadelerini kullandı.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
