Tarih: 07.07.2017 09:51

Rusya´dan ABD´ye görüşme koşulu: Şam´la değil, IŞİD´le savaşın

Facebook Twitter Linked-in

 

Almanya´nın Hamburg kentinde yarın başlayacak G20 zirvesi kapsamında gerçekleşecek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin — ABD Başkanı Donald Trump görüşmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Tillerson, ABD´nin Rusya ile Suriye´de istikrarı sağlayabilmek için uçuşa yasak bölge, insani yardım sevkiyatı konusunda koordinasyon, ateşkes gözlemcileri gibi konular da dahil, ortak çabaları görüşmeye hazır olduğunu ifade etti. 

Konuyla ilgili gazetecilere konuşan Slutskiy “Tillerson´ın dünkü teklifine benzer teklifler ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından geçen yıl da yöneltilmişti. ABD´nin, Suriye´de terörle mücadele operasyonlarına tam kapsamlı ve tam anlamıyla bir mücadeleye yönelmesini umuyoruz. O zaman onlarla mantıklı yaklaşımlar oluşturabiliriz. Daha önce ABD Başkanı Donald Trump´ın söylediği gibi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´la değil, IŞİD ve Suriye´deki diğer terör örgütleriyle mücadele edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Slutskiy, Tillerson´ın ifadelerinin görüşülebileceğini, Rusya´nın geçen yıl olduğu gibi Washington ile etkili bir terörle mücadele koalisyonunun oluşturulması konusunu görüşmeye hazır olduğunu belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —