• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Rusya´dan ABD´ye ´kimyasal silah´ tepkisi

Rusya´dan ABD´ye ´kimyasal silah´ tepkisi

Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova´yı kimyasal silah kullanan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ı desteklemekle suçlayan ABD´ye sert tepki gösterdi.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı´nın Suriye hükümetine ve Moskova´ya yönelik iddialarına yanıt veren Savunma Bakanlığı, tüm suçlamaların söylentilere dayandığını vurguladı. 

Bakanlık, 'ABD´nin Suriye hükümetini çatışmalar sırasında sözde muhaliflere karşı zehirleyici maddelerle kullanmakla suçlama girişimleri, sosyal medyadaki söylentilere, militanların sunduğu delillere ve teyit edilmemiş olgulara dayanıyor' ifadelerini kullandı.

´2014 YILINDA RUSYA´NIN İNİSİYATİFİYLE İMHA EDİLDİ´

Suriye ordusunun envanterindeki tüm kimyasal silahların 2014 yılında Rusya´nın inisiyatifiyle imha edildiğini anımsatan bakanlık, 1200 tondan fazla zehirleyici maddenin ülkeden çıkarılmasının ve sevkiyatının sadece BM´nin kontrolü altında değil, aynı zamanda ABD´li uzmanların tüm aşamalardaki doğrudan katılımıyla gerçekleştirildiğinin altını çizdi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı´ndan üst düzey bir yetkili, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson´un 23 Ocak´ta ´cezalandırılmamış kimyasal silah kullanımları´ ile ilgili bir toplantıya katılacağını belirterek, 'Başkan Donald Trump ve Tillerson, Rusya´nın kimyasal silah kullanmaya devam eden Esad yönetimini korumak için her türlü imkanı kullandığı bir dönemde kimyasal silah kullananların cezalandırılmasına öncelik veriyor' ifadelerini kullanmıştı.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor