• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Rusya´dan ABD´ye Suriye barış görüşmelerini sabote etme suçlaması

Rusya´dan ABD´ye Suriye barış görüşmelerini sabote etme suçlaması

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi´nin Dış İlişkiler Komitesi başkanı Konstantin Kosaçev, Devlet Başkanı Beşar Esad görevdeyken Suriye´de siyasal çözümün mümkün olmadığını savunan ABD´nin BM Büyükelçisi Nikki Ha

 

Kosaçev, Facebook hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 'Nikki Haley´nin sözleri, uluslararası toplumun, hükümet ile muhalifler arasında siyasal müzakere sürecini başlatmaya yönelik çabalarını doğrudan sabote etmektir. ABD´nin bu söyledikleri, hem ılımlı hem de silahlı muhalifler tarafından okunacak. Astana ya da Cenevre´ye gitmenin ne anlamı olduğunu soracaklar.'

Haley, ABD merkezli CNN kanalına demecinde, Esad görevde olduğu sürece Suriye´de siyasal çözümün mümkün görünmediğini savunmuştu.

Haley´in bu açıklaması,  ABD´nin, Başkan Donald Trump´ın talimatıyla Suriye´nin Humus kenti yakınlarındaki Şayrat hava üssünü vurmasını izledi.

Suriye ordusundan bir kaynak Sputnik´e, ABD´nin ilk kez kasıtlı olarak Suriye hükümetini hedef aldığı bu saldırıda siviller de dahil olmak üzere 10 kişinin öldüğünü söylemişti.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor