• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,21% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2501,23% 0,05
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00

Rusya´dan AB´ye yaptırım tepkisi: Karar, siyasi ve yasa dışı

Rusya´dan AB´ye yaptırım tepkisi: Karar, siyasi ve yasa dışı

Rusya Enerji Bakanlığı, Avrupa Birliği´nin (AB), Alman Siemens şirketinin türbinlerinin Kırım´da kullanılması nedeniyle Moskova´ya yeni yaptırımlar uygulanmasını, ´siyasi ve yasa dışı bir karar´ olarak nitelendirdi.

 

 
Rusya Enerji Bakanlığı´ndan, AB´nin Siemens türbinlerinin Kırım´da kullanılmasını gerekçe göstererek Moskova´ya yeni yaptırımlar getirmesine ilişkin yapılan açıklamada, 'Şirketler arasındaki bir anlaşmazlığa müdahale etmek uluslararası hukuk kurallarının doğrudan ihlalidir. Rusya Enerji Bakanlığı´nın, AB´nin bu kadarı salt politik sebeplerden aldığına ilişkin hiçbir şüphesi yok' denildi. 

´DOSTÇA OLMAYAN VE HAKSIZ BİR KARAR´

Açıklamada ayrıca, Moskova´nın ‘dostça olmayan ve haksız yere´ alınan yaptırım kararından AB ve Alman hükümetini sorumlu tuttuğu belirtilen açıklamada, Rus hükümetinin de yaptırımlara karşılık verme hakkını saklı tuttuğu vurgulandı.

RUSYA ENERJİ BAKANI ÇEREZOV DA YAPTIRIM LİSTESİNDE

AB´nin dün duyurduğu yeni yaptırım kararı ile 3 Rus vatandaşı ve 3 Rus şirketi yaptırım listesine eklendi.

Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Andrey Çerezov da yaptırım listesindeki isimler arasındaydı.

Rusya´ya doğalgaz türbinleri tedarik eden Siemens, sattığı türbinlerin, AB´nin yaptırımlarının hedefi olan Kırım´da kullanıldığının ortaya çıkması üzerine Rus şirketleriyle kurduğu ´Interautomatika´ adlı ortak girişimden çıkma kararı almıştı.

Siemens, Rus Technopromexport (TPE) şirketine de dava açtığını açıklamıştı.



22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor