Tarih: 18.11.2018 13:41

Rusya´dan Avrupa´ya hatırlatma: Birinci Dünya Savaşı da hegemonya kurma çabasının sonucuydu

Facebook Twitter Linked-in

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 6 Kasım´da Avrupa Birliği´nin ABD´den bağımsız bir şekilde kendini koruyabilmesi için ‘gerçek bir Avrupa ordusu´ kurması ve bloğun kendisini Çin, Rusya ve hatta ABD´ye karşı koruması gerektiğini belirtti. Almanya Başbakanı Angela Merkel de bu açıklamayı destekledi. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı´ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada 'Yanlış tarihsel paraleller çizerek, hayali potansiyel bir saldırganın askeri harcamaların arttırılmasına dayanak olarak gösterilmesi ve dışarıdan bir düşman yaratma çabalarını zoraki buluyoruz' ifadeleri kullanıldı.

 
'Bu bağlamda Birinci Dünya Savaşı´nın dönemin büyük güçlerinin Avrupa´da ve dünyada hegemonya kurma ve etki alanlarını yeniden paylaşma çabasının bir sonucu olduğunu hatırlatırız' ifadelerine de yer verilen açıklamada, Avrupa´daki krizleri tetikleyen milliyetçiliğe yol açan dünya savaşlarından önceki duruma bakılması gerektiğine dikkat çekildi. 

Bakanlık, ulusal çıkarların korunması ile milliyetçilik arasında, ulusal kimlik ve geleneksel değerleri koruma mücadelesi ile savaş arasında paralellik kurulmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —