• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Rusya´dan Erdoğan´a Şanghay yanıtı: Kendisi için mantıklı bir adım

Rusya´dan Erdoğan´a Şanghay yanıtı: Kendisi için mantıklı bir adım

Rusya Federasyon Konseyi Savunma Komitesi üyesi Aleksey Puşkov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, “Türkiye´nin Şanghay Beşlisi içinde yer alması, çok rahat hareket etmesini sağlar” açıklamasını değerlendirdi.

 

Twitter hesabından Erdoğan´ın sözlerine yanıt veren Puşkov, “Türkiye´nin Şanghay İşbirliği Örgütü´ne (ŞİO) üyeliği Erdoğan için mantıklı bir adım olurdu. Şİ, AB´den farklı, onun yerine geçemez. Fakat AB´den farklı olarak ŞİÖ üyeleri tamamen egemen” ifadelerini kullandı.   

ERDOĞAN´DAN ‘ŞANGHAY BEŞLİSİ´ ÇIKIŞI

Erdoğan, Semerkant´tan dönerken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamalarda, “Mesele şu; Türkiye bir defa kendini rahat hissetmeli. ‘Benim için varsa, yoksa Avrupa Birliği´ dememeli. Benim kanaatim bu. Yani, bazıları eleştiriyor olabilir ama ben de kendi kanaatimi söylüyorum. Mesela, ‘Şanghay Beşlisi içerisinde Türkiye niye olmasın?´ diyorum. Temenni ederim ki orada olumlu bir gelişme olması halinde, yani Türkiye´nin Şanghay Beşlisi içerisinde yer alması, bu konuda çok daha rahat hareket etmesini sağlayacaktır diye düşünüyorum” demişti.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor