• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Rusya´dan Hollande´a yanıt: Savaş suçu işlemiyoruz

Rusya´dan Hollande´a yanıt: Savaş suçu işlemiyoruz

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Rus ve Suriyeli birliklerin Halep´te düzenlediği bombardımanları ‘savaş suçu´ olarak niteleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande´a yanıt verdi.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Berlin´de Normandiya Dörtlüsü zirvesi gerçekleştirilen Suriye görüşmelerinden sonra konuşan Hollande, Halep´in bombalanmasının durdurulmasını istemişti.

Bu bölgede yaşananları toplantıda ele aldıklarını anımsatan Hollande, 'Halep´te şu an yaşananlar savaş suçudur, gerçek bir savaş suçudur. Suriye yönetimi ve destekçilerinin, bombardımanlara son vermeleri gerektiğini burada söylememiz önemliydi' demişti.

‘MUSUL KENTİNDEKİ EYLEMLERİNİN BENZERİ´

Hollande´ın sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirten Matviyenko, 'Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri ile Suriye ordusunun Halep´teki eylemleri, uluslararası koalisyonun Irak´ın Musul kentindeki eylemlerinin benzeri. Aynı yaklaşım söz konusu, insani mola, bombardımanların durdurulması, militanların ve sivillerin tahliyesi için koridor açılması planlanıyor' diye konuştu.

´LİBYA VE IRAK SENARYOLARININ TEKRARLANMASINA MÜSAADE ETMEMELİYİZ´

Rusya´nın Batılı partnerlerinin önceliklerini belirlemesi gerektiğini de kaydeden Matviyenko, sözlerini şöyle tamamladı: 'Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ın görevini bırakması, ülkede kaosa yol açar. Libya ve Irak senaryolarının tekrarlanmasına müsaade etmemeliyiz.'




17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor