Tarih: 05.04.2017 08:37

Rusya´dan İdlib açıklaması: Militanlara ait kimyasal silah deposu vuruldu

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, İdlib´de gerçekleşen ve çeşitli kaynaklar tarafından Rusya´nın ya da Suriye´nin kimyasal saldırısı olarak gösterilmeye çalışılan olaya ilişkin açıklama yaptı.

KİMYASAL GAZLAR IRAK´A SEVKEDİLİYOR

Konaşenkov, Suriye´nin İdlib kentinde, militanların ürettiği kimyasal silahları içeren bir mühimmat deposunun Suriye ordusuna ait uçaklar tarafından vurulduğunu belirtti.

Hava saldırısı, İdlib´in Han Şeyhun bölgesinde militanlara ait en büyük silah depolarından birisine yönelik olarak gerçekleşti. Konaşenkov, deponun zehirli gazların üretimi ve saklanması amacıyla kullanıldığını söyleyerek, kimyasalların Irak´a sevkedilmekte olduğunun, Irak´ta bu gazların kullanıldığının uluslararası örgütler ve Irak tarafından da teyit edildiğinin altının çizdi. 

´HALEP´TEKİ ÖRNEKLERLE AYNI´

Konaşenkov ayrıca, aynı kimyasal mühimmatın, Rus askeri uzmanların 2016 yılı sonunda örnekler topladığı Halep´te de militanlar tarafından kullanıldığını belirtti. Konaşenkov, Savunma Bakanlığı´nın bu bilginin bütünüyle objektif ve teyit edilmiş olduğunu onayladığını vurguladı.

Açıklamaya göre, Han Şeyhun´da kimyasal saldırıya maruz kalan sivillerde görülen bulgular, Halep´te görülenlerle aynı. 

İdlib´de yaşanan ölümlerin Rusya ya da Suriye hava kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen kimyasal bir saldırı olduğu ileri sürülmüştü. Rusya´dan yapılan açıklamada bölgede Rus uçaklarının hava saldırısı gerçekleştirmediği belirtilirken, Suriye ordusu ise kimyasal silahlara sahip olmadığını hatırlatmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —